Разликата между професионални и непрофесионални бои за коса от масовия пазар

17 юни 2020
Разликата между професионални и непрофесионални бои за коса  от масовия пазар

 

   Ясна външна разлика в тези два вида бои е съдържанието на самите опаковки.

Непрофесионалната боя винаги се продава в комплект - тубичка с боя и флакон с окислител, който много често не е подходящ.

   При професионалната боя окислителят трябва да бъде закупен отделно от боята. Това позволява точно да изберете максималния процент на водороден пероксид (6%,9% или 12%) за специфичния цвят и тип коса. В зависимост от естествения пигмент на косъма, състоянието на корените, общото състояние на косата, наличието на следи от предишно боядисване, се използва различен процентен оксидант в комбинация с боята.

 

   Палитрата на професионалните бои е значително по-богата.

Тези бои могат да се смесват, както за получаване на нови индивидуални и необикновени нюанси, така и за неутрализиране на нежелан оттенък. А  с помоща на коректорите може да подсилите даден нюанс или да ги използвате за боядисване в ярки необичайни цветове

 

    Миризмата на професионалните бои е по-мека и ненатрапчива, за разлика от непрофесионалните и се измива от косата веднага след оцветяването.

 

  Благодарение на иновативните си формули професионалните бои са с по-голяма устойчивост на цветовете 

 

   И не на последно място съществува разлика в състава на тези два вида бои.

Съвременната професионална боя за коса, за разлика от своите "непрофесионални колеги", се отличава със специален богат състав, който е предназначен не само за оцветяване на косата, но и за нейното възстановяване. За тези цели много често професионалните бои за коса се допълват със специално разработени колагенови комплекси, екстракти от растения, хидратиращи масла,витамини и други.В състава  на професионалните бои са избрани компоненти  за възстановяване и подхранване на косата. В непрофесионалната боя  също се използват активни компоненти, но процентът на съдържанието им е значително по-малък от този в състава на професионалните.Професионалните бои  съдържат качествено пречистени пигменти, които причиняват минимално увреждане  на косъма.

Професионална боя за коса - Тайната зад перфектния цвят и блясък - Пълно покритие на сивите коси - Интензивни и живи цветове - Грижа за косата - Дълготрайност и устойчивост

прочети още

Ползите на кокосовото масло за коса, лице и тяло, със съвети за използване и нашите предложения на най-търсените и продавани кокосови масла.

прочети още

Колагенът е чудесно средство за възстановяване на „болната” коса : увеличава здравината и обема на косъма, намалява загубата на коса, предпазва я от изтъняване, укрепва и заздравява косъма

прочети още

Всеки цвят има номер,който ни показва първо–основния цвят и второ–дали има някакви оттенъци в цвета.Цифрата преди точката е основния тон,цифрите след точката-отенъците.

прочети още

Оксидантът е "чудото", което реагира с косъма и боята и в последствие става цвета. Той отваря кутикулата на косъма и "вкарва" новия цвят.

прочети още