Ползите на кокосовото масло

29 март 2022
Ползите на кокосовото масло

Кокосовото масло е богато на естествени хидратиращи вещества, които помогнат за овлажняване на кожата. То също така съдържа антиоксиданти, които предпазват кожата от уврежданията на UVA и UVB лъчите в околната среда. Кокосовото масло може да се използва като лосион за тяло и като грижа за коса.

 

 

Грижа за лицето

 

Кокосовото масло спомага на кожата да бъде здрава, еластична и млада. Освен това е естествен овлажнител и успокоява много. Ако кожата ви е раздразнена, ако сте изгорели от слънцето или просто усещате сухота, мажете се с кокосово масло сутрин и вечер, комбинирайте с приемане на достатъчно течности през деня и ще усетите как лицето ви отново започва да сияе.

 

Срещу стрии


Ако кожата ви е предразположена към стрии, заложете на кокосовото масло, за да я хидратирате и спомогнете да бъде по-здрава и еластична. Уязвимите от към стрии места са бедрата – външната и вътрешната част, корема, ръцете и гърдите. Мажете се всеки ден сутрин и вечер и си правете леки масажи, за да подхранвате кожата си и да смалите до минимум риска от белези при разтягане или свиването ѝ.

 

За здрава коса


Ако мечтаете за здрава, бляскава и жизнена коса, заложете на кокосовото маслоАко имате нормална към мазна коса с много сухи краища, разтопете на водна баня 1 с.л. кокосово масло и втрийте с пръсти в косата, но от средата надолу. Ако косата ви като цяло е по-суха, разтопете 2 с.л. масло и изсипете в тубичката на балсама, който ползвате, за да обогатявате косата си при миене.

 

За меки устни

 

Ако устните ви често се напукват, използвайте старо контейнерче от балсам и го напълнете с кокосово масло. Използвайте в хладните дни за меки усни. 

 

За здрави нокти

 

Ако ноктите ви са чупливи, а кожичките около тях напукани и разранени, доверете се на кокосовото масло, за да бъдат здрави ръцете ви. Масажирайте ръцете и ноктите вечер преди лягане с кокосово масло. 

 

Нашите предложения за кокосово масло са от "Христина Козметикс" https://didiembg.com/chisto-maslo-kokos-100-naturalno-.html 

и "Биохерба" https://didiembg.com/maslo-ot-bio-kokos-radika-100ml-1.html