Какво е съдържанието на професионални бои за коса EXICOLOR ?

3 април 2019
Какво е съдържанието на професионални бои за коса EXICOLOR ?

Професионална трайна крем-боя за коса „EXICOLOR”

 

Exicolor е професионална хидратираща боя за коса с ниско съдържание на амоняк за трайно боядисване.

 

Активен състав на боята EXICOLOR:

 

1. АРГАНОВО МАСЛО – съдържа високи нива на Омега-3 мастни киселини и вит.Е. Регенерира, подхранва и притежава термозащитни свойства, а високите нива на антиоксиданти в маслото са особено ценни за преструктурирането на косата.

2. МАСЛО ОТ ЖОЖОБА – т.нар. течен восък, съдържа витамини от В-комплекс, вит.Е и минералите : силиций, хлор, мед и цинк, известни с противовъзпалителното си действие. То също така спомага за задържане на влагата в косъма, премахва сухотата на скалпа и предава неотразим блясък.

3. МАСЛО ОТ МАКАДАМИЯ – особенно полезно за увредена коса. СъдържаОмега-3, Омега-6, Омега-9, Омега-7 мастни киселини;витамини А, В, Е и РР; различни минерали: калий, калций, желязо, селен, фосфор. Притежава мощни омекотяващи свойства, които осигуряват оптимален водно-маслен баланс и висока еластичност. Лесно попива в косъма и го ревитализира.

4. МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ – това е трезорът на жизнената енергия на разстението и в него се съдържат всички най-ценни вещества: високи нива на вит.Е, Омега-3 и Омега-6 ненаситни мастни киселини и витамини : А, Д, К, РР и фолиева киселина.

5. МАСЛО ОТ ЦАРЕВИЧЕН ЗАРОДИШ – богато на ненаситни мастни киселини – Омега-6 и Омега-9, притежава широка гама амино-киселини и съдържа високи нива на вит.Е и фосфор.

6. РИЦИНОВО МАСЛО – спомага за хидратирането на косъма, предотвратява накъсването му, стимулира растежа и прави косата по-гъста. Стимулира циркулацията на кръв в скалпа и подхранва космените фоликули с високите си нива на Омега-3 и Омега-6 ненаситни мастни киселини.

7. СЛЪНЧОГЛЕДОВО МАСЛО – изключително богато на лецитин, витамин Е и ненаситни мастни киселини , известни като течна храна на косъма

8. МИНЕРАЛНО МАСЛО – пречистено до най-високо качество, то обвива косъма и не позволява да се изпарява влагата в него, особенно в краищата му

 

За да изглежда косата жива и еластична след боядисването, да не дразни скалпа и да получите неотразим цвят основният състав на боята е обогатен с :

 

1. КОЛАГЕН - регенерира, овлажнява и подхранва косата. Помага за реконструкцията на кератина, който се грижи за еластичността, обема, блясъка на косата

2. БИЗАБОЛОЛ – укрепва кожата на главата, успокоява и ревитализира скалпа.

3. МИКРОПИГМЕНТИ ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ И КВАТЕРНИ СЪЕДИНЕНИЯ, съдържащи се във формулата й улесняват проникването на багрилото в косъма, засилват и задържат интензитета на всеки цветови тон и така се осигурява по-дълготраен цвят.

4. КАТИЙОННИ СЪЕДИНЕНИЯ –запечатват цвета в косъма и покриват кутикулата, като я предпазват от увреждане

5. АКТИВНИ ЦВЕТНИ ПИГМЕНТИ - проникват в косъма от корена до върха и осигуряват дълготраен и наситен цвят, който покрива 100% белите коси.

 

В производството на професионалната боя за коса EXICOLOR се използва
нова патентована технология за запазване на цвета CRT - Color retention technology, която:

- уеднаквява, изравнява цвета

- запечатва цвета в кутикулата на косъма

- омекотява косъма и му придава неповторим блясък

 

Всички масла от състава на професионалната боя за коса Exicolor, с които ви запознахме са с изключително ценни вещества, действащи върху косъма и скалпа, благодарение на което се постигат интензивни резултати с дълготрайно действие, блясък, плътност, мекота и пълно покритие на белите коси.

 

Професионалната боя за коса Exicolor е 60мл / 100мл.,окислителят с който се разрежда е съответно 60мл / 100мл.,съотношението боя : окислител е 1 : 1.Изключение са супер / екстра изсветляващите бои,където съотношението боя : окислител е 1 : 2.

 

 

Професионална боя за коса - Тайната зад перфектния цвят и блясък - Пълно покритие на сивите коси - Интензивни и живи цветове - Грижа за косата - Дълготрайност и устойчивост

прочети още

Ползите на кокосовото масло за коса, лице и тяло, със съвети за използване и нашите предложения на най-търсените и продавани кокосови масла.

прочети още

Колагенът е чудесно средство за възстановяване на „болната” коса : увеличава здравината и обема на косъма, намалява загубата на коса, предпазва я от изтъняване, укрепва и заздравява косъма

прочети още

Всеки цвят има номер,който ни показва първо–основния цвят и второ–дали има някакви оттенъци в цвета.Цифрата преди точката е основния тон,цифрите след точката-отенъците.

прочети още

Оксидантът е "чудото", което реагира с косъма и боята и в последствие става цвета. Той отваря кутикулата на косъма и "вкарва" новия цвят.

прочети още