Как да изберем подходящ оксидант ?

23 януари 2017
Как да изберем подходящ оксидант ?

Избор на оксидант

 

Следващата стъпка след като сте избрали цвета на вашата боя е да изберете оксиданта.
Ако сте били в специализиран магазин за бои, знаете че, професионалните бои за коси не са комплектовани с оксидант. Той се продава отделно от боята, но е със същата марка каквато е тя.

Боите предназначени за домашна употреба за "улеснение" винаги има оксидант към тях, който няма как да изберете самостоятелно. Включеният оксидант в опаковката може да е прекалено или недостатъчно силен за да получите желаният от вас цвят.


   

Какво представлява оксидантът?

Оксидантът най - просто казано окислява. Това е "чудото", което реагира с косъма и боята и в последствие става цвета, който желаете. Принципът му на действие се състои в това, че той отваря кутикулата на косъма като премахва частично сегашния ви цвят и на негово място "вкарва" пигмента от боята.  Колкото е по - голям процентът, толкова повече нива се премахват от вашия цвят. Няма значение дали сте се боядисвали или не. На опаковките пише какъв му е процента или по друг начин казано волюма.

10 волюма (volume) = 3%

10 волюма оксидант е с много малка вреда на косъма ви. Той не изсветлява предварително косата ви по някакъв драматичен и силно забележим начин, а само взаимодейства с боята ви и вкарва пигментите директно в косъма. Обикновено се използва когато сте обезцветявали косата си.

 

20 волюма (volume) = 6%

Този оксидант изсветлява от 1 до 2 нива максимум косата ви в момента. Поради тази причина той се използва, ако боята ви е със същото ниво или едно ниво по-светла от косата ви в момента. 

30 волюма (volume) = 9%

30-те волюма от своя страна изсветлява косата до 3 нива максимум или по просто казано ще можете да се боядисате с боя, която е с 2 нива ( препоръчително ) или 3 нива максимум по - светла от сегашния ви цвят. 

40 волюма (volume) = 12%

Използвайте внимателно, тъй като този оксидант изсветлява от 4 до 5 тона 

 

 

Изборът на оксидант зависи от :

 

  •   Номерът на боята

 

от номер 1 до номер 5 – 20vol. / 6% /
от номер 5 до номер 9 – 30vol. / 9% /
от номер 9 до номер 12 – 40vol. / 12% /
като номерата 5, 6, 9, 10 са преходни, което позволява да им се слага по-слаб или по-силен оксидант

 

Пример:


ако за номер 5 е предназначен оксидант със сила 6%, то може да се сложи и оксидант 9% като в този случай тонът ще се повдигне / осветли / от 0,5 до 1 тон нагоре в скалата на тоновете. И обратно ако за номер 6 сложим по нисък оксидант - 6% от предвиденият за него 9%, то той ще смъкне / потъмнее / пак с от 0.5 до 1 тон , но надолу по скалата на тоновете в каталога. Същото важи и за останалите преходни тонове изброени по-горе.

    % бяла коса - тя е най- упорита за боядисване в следствие на биологични промени  / при над 60% бели коси се използва 20vol. за по – добро покритие /

 

  • Избрания от каталога цвят с колко тона се различава от цвета на косата ви в момента

 

 

И след като сте избрали цвета, който ще ви направи забележима, избрали сте оксиданта

 

                                                             

Последна стъпка – очакваме вашата поръчка

Професионална боя за коса - Тайната зад перфектния цвят и блясък - Пълно покритие на сивите коси - Интензивни и живи цветове - Грижа за косата - Дълготрайност и устойчивост

прочети още

Ползите на кокосовото масло за коса, лице и тяло, със съвети за използване и нашите предложения на най-търсените и продавани кокосови масла.

прочети още

Всеки цвят има номер,който ни показва първо–основния цвят и второ–дали има някакви оттенъци в цвета.Цифрата преди точката е основния тон,цифрите след точката-отенъците.

прочети още